Babiččina bábovka

Suroviny

  • 50 dkg hrubé mouky
  • 35 dkg krystalového cukru
  • 20 dkg másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1/2 litru mléka
  • trochu másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 50 min.

Postup

Nejprve ušleháme z bílků sníh a odložíme jej stranou. Potom postupně ušleháme žloutky s cukrem a máslem. Do vzniklé hmoty postupně všleháme mouku s přimíchaným práškem do pečiva. Přidáme vanilku, citronovou kůru , přiléváme mléko a postupně zašleháme. Nakonec do těsta vmícháme opatrně odložené bílky.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.  Bábovku vložíme do předehřáté trouby, a bez otevírání pečeme 30 minut asi na 200°C. Potom troubu zmírníme na 150°C, aby se bábovka propekla. Po 20 minutách vyzkoušíme bábovku špejlí, necháme případně dopéci.

Po dopečení opatrně vyjmeme z trouby, po vychladnutí opatrně vyklopíme a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Buchty, Moučníky a pečivo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.