Chcete se v Brně najíst stejně dobře, jako v Itálii?

Suroviny

Počet porcí:

Čas přípravy:

Postup

Máte rádi kvalitní italské pokrmy, ale už jste otrávení z nevydařených pokusů o ně? Pojďte se tedy podívat, jak vlastně vyhlášená italská kuchyně vznikla  a kde si ji vychutnat i v našem městě.  

Italská kuchyně bývá v nejrůznějších žebříčcích řazena mezi nejlepší kuchyně světa, s francouzskou kuchyní často soupeří dokonce o první místo. Italské jídlo se neuvěřitelně rozšířilo po světě, ostatně i počet pizzerií v České republice je toho důkazem. Italská kuchyně zároveň patří k nejstarším na světě, protože původ řady pokrmů je možné vystopovat až k Etruskům, Řekům a Římanům.

Tip: Pokud při čtení článku dostanete chuť na kvalitní pizzu připravovanou rozeným Italem dle tradičních receptur a především z kvalitních surovin, navštivte stránky Pizza Brno Caruso a nechejte si ji přivést přímo k vám domů.

Těšit se v ní můžeme na různé druhy masa a ryb, zeleninu, těstoviny (Itálie se může pyšnit více než 400 druhy), nádivky, zmrzliny (italské zmrzliny jsou považovány také za jedny z nejlepších), dezerty. Podle množství zemědělských plodin se dělí na tři skupiny: severní, střední a jižní.

K nejpoužívanějším surovinám pro přípravu zdejších pokrmů patří těstoviny, rýže, stovky druhů vynikajících sýrů, maso, ryby a mořské plody, sušená šunka prosciutto, rajčata, papriky, kukuřice, cukety, lilek, artyčoky, olivy a hojně používaný olivový olej, kapary, pomeranče, česnek, bazalka a jiné bylinky.

Pizza je přímo symbolem italské kuchyně, ačkoliv je dnes už celosvětově rozšířená. O historii pizzy i původu tohoto slova se vedou spory. Faktem je, že chlebové placky s přísadami jako olivový olej, bylinky, rajčata a sýr konzumovali už staří Římané a ještě před nimi už také Řekové a Egypťané.

Italská kuchyně je proslulá hojným využíváním těstovin. Jedná se o potravinu vyráběnou z nekynutého těsta z pšeničné či pohankové mouky. Dále mohou těstoviny obsahovat vejce (dělí se proto na vaječné a bezvaječné) a zeleninové extrakty. Vyskytují se v desítkách různých tvarů a připravují se vařením ve vodě. Jsou typické pro kuchyně mnoha různých kultur a zemí, ale s velkou pravděpodobností vznikly v Itálii. A právě autentickou italskou pastu vám přiveze až domů těstoviny Brno Caruso.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Chuťovky, Pizza a langoše. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.