Kakaový koláč

Suroviny

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 30 dkg krystalového cukru
  • 6 dkg kakaa
  • 6 dkg mletých ořechů
  • 6 dkg strouhané čokolády
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 litru mléka
  • trochu másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy
  • trochu moučkového cukru na posypání

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 60 min

Postup

Nejprve v míse ušleháme máslo s cukrem a celými vejci. Do vzniklé hmoty přidáme kakao, oříšky a čokoládu a celé zašleháme. Potom do těsta přidáme mouku s přimíchaným práškem do pečiva. Během šlehání nakonec postupně přiléváme mléko.

Těsto vlijeme do připravené vymazané a vysypané  formy a vložíme do předehřáté trouby. Těsto na koláč je velmi hutné, proto pečeme až na 250- 300 °C, aby rychle vyběhlo. Po 40 minutách opatrně vyzkoušíme těsto špejlí, vyjmeme, dáme vychladnout. Po vychladnutí vyklopíme z formy a podáváme sypané moučkovým cukrem.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Koláče, Moučníky a pečivo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.