Kyselá houbová polévka

Suroviny

  • 1 malá cibule
  • 1 hrnek čerstvých, nebo sušených hub
  • 20 dkg másla
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1/2 litru mléka (smetany)
  • sůl
  • ocet

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 50 min.

Postup

V hrnci necháme rozpustit máslo. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme houby a podlijeme trochou vody a společně podusíme. Stále podléváme vodou. Po chvíli přidáme sůl, bobkový list, mletou sladkou papriku a společně vše  dusíme, až jsou houby měkké. V mléce nebo smetaně rozšleháme hladkou mouku a přilijeme k houbám. Ještě dolijeme vodou a společně vše necháme povařit.

Polévku dochutíme solí, octem a podáváme s čerstvým chlebem.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.