Suroviny
- 50 dkg polohrubé mouky
- 30 dkg krystalového cukru
- 3 celé vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 sklenice oleje
- 1/4 mléka
- hladká mouka a máslo na vymazání
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 60 min
Postup
Ušleháme cukr s celými vejci. Do vzniklé hmoty přidáme mouku s přimýseným práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a mléko. Vše dobře ušleháme, vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby a bez otevírání pečeme 30 minut asi na 200°C. Potom troubu zmírníme na 150°C, aby se bábovka propekla. Po 20 minutách vyzkoušíme bábovku špejlí, necháme případně dopéci.
Po dopečení opatrně vyjmeme z trouby, po vychladnutí opatrně vyklopíme a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Hodnocení:WordPress › Chyba