Námořnický biftek ze Švédska

Suroviny

  • 4 plátky hovězího masa
  • 1 kg brambor
  • 1 velká cibule
  • olej
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 120 min

Postup

Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. Na horkém tuku osmažíme hovězí plátky do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme na hrubší kousky a osmažíme na tuku.

Pekáček vymažeme sádlem a na dno položíme 1/2  brambor pokrájených na plátky. Na brambory položíme hovězí, poklademe osmaženou cibulí a navrch položíme druhou 1/2 brambor na plátky. Vše zalijeme vodou a dáme péci do trouby, až maso změkne.

Na talíři podáváme hovězí pokladené brambory, do kterých se vsákl vývar z masa při pečení.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Hovězí, Maso a ryby, Mezinárodní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.