Omáčka Soubise z Francie

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1/2 litru mléka
  • 1 lžíce másla
  • 500 g žampionů (hříbků)
  • lžíce škrobové moučky
  • sůl

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 60 min

Postup

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a podusíme na másle, pomalu na mírném ohni do měkka. Potom podlijeme mlékem, osolíme, přidáme žampiony nebo namočené hříbky a zahustíme lžicí škrobové moučky smíchané s dvěma lžícemi vody. Dobře promícháme a necháme krátce povařit.

Podáváme s dušenou rýží.

 

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Mezinárodní kuchyně, Přílohy, omáčky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.