Pikantní hovězí z Holandska

Suroviny

  • 4 plátky hovězího masa
  • 20 dkg slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 zrnek pepře
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • sůl
  • mletý pepř

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 120 min

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tuku. Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, posolíme, opepříme a opečeme na tuku ze slaniny do hněda. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. Potom přilijeme šálek vroucí vody, ocet, přidáme hořčici, koření a dusíme pod pokličkou do měkka. Po půl hodině maso vždy obracíme. Po změknutí maso vyjmeme a omáčku procedíme.

Podáváme s brambory nebo rýží, přelité omáčkou.

 

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Hovězí, Maso a ryby, Mezinárodní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.