Recept na jablečné muffiny

Pokud se řekne muffin, mnoho lidí si představí mnoho variant, a to ať už nejznámější čokoládové, tak třeba borůvkové, banánové, nebo také jablečné. A právě ty si nyní připravíme. Kromě samozřejmých jablek budeme potřebovat také základní ingredience na těsto. K tomu je třeba hladká mouka, cukr, vejce, mléko a prášek do pečiva. Tím máme vše připraveno a můžeme se pustit do práce.

Vytvoříme jemné, mírně tekuté těsto

Základem muffinů je tedy příprava samotného těsta. To vytvoříme velmi jednoduše, a to smícháním vše potřebných surovin. Těsto můžeme propracovat buď ručně, nebo si můžeme pomoci také různými kuchyňskými roboty. Jakmile jsou všechny ingredience důkladně promíchány, dáme těsto na několik desítek minut do tepla, aby odstálo.

Mezitím si připravíme samotná jablka

V době, kdy necháváme těsto odpočinout, si vezmeme jablka, která oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kostičky. Trochu jich dáme stranou, a zbytek následně vmícháme do těsta. Tím je vše kompletně připraveno k pečení. Na to potřebujeme nejlépe silikonové formy, které lehce vytřeme máslem a zhruba do jedné třetiny naplníme těstem. Následně do jejich středu nasypeme kousky jablek, které jsme si dali stranou. Následně zalijeme těstem, a to zhruba do dvou třetin dané formy.

Pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia

Následující postup už je velmi jednoduchý, jelikož jednotlivé formy s těstem vložíme na plech, a vše do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Zde pečeme zhruba 25 minut. Posledních 5 – 7 minut raději muffiny hlídáme, abychom je nespálili. Následně je vyndáme, vyjmeme z forem a můžeme podávat. Ideálně ještě teplé.

Zdroj: muffinyrecept.cz

WordPress › Chyba