Svařák

Suroviny

Počet porcí:

Čas přípravy:

Postup

Stále je zima, proč se tedy neohřát kapkou svařeného vína. Základem je kvalitní víno, nějaké koření a ovoce. Svařák se pije po celém světě v různých obměnách, někde přidávají jiné druhy koření, jinde přiostřují rumem.

My jsme zkusili tento recept:

1l červeného vína

  • 1 litr červeného vína
  • 1-2 kousky celé skořice
  • asi 10 hřebíčků
  • cukru podle chuti
  • kůru z citrónu nebo pomeranče

Sypké ingredience vhoďte do rendlíku, přelijte vínem a zahřejte. Nezapomeňte, že svařák se nesmí vařit, jinak vám z něj unikne alkohol. Jen lehce prohřejte.

Hotový svařák nalijte do silnostěnných sklenic a ozdobte kořením či kousky ovoce.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Alkoholické, Nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.