Tvarohové buchty

Suroviny

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • 20 dkg cukru
  • 30 dkg droždí
  • 2 lžíce mléka
  • 1 plnotučný tvaroh
  • rozinky
  • trochu soli
  • máslo

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 180 mim

Postup

Z 1 lžíce cukru, droždí, 1 lžíce mouky a mléka vypracujeme kvásek.

Ze zbytku mouky, sole, celého vejce,  žloutku a kvásku vypracujeme hladké těsto, které dáme do tepla kynout, asi na 30 min.

Mezitím vypracujeme náplň z tvarohu, cukru a rozinek.

Po vykynutí vyválíme těsto na vále na tenký plát, nakrájíme jej na čtverečky o rozměru c 10 x 10 cm, a plníme připravenou náplní. Zabalíme náplň tím, že spojujeme růžky těsta k sobě. Buchty pokládáme na vymazaný pekáč stranou spoje dolů a promašťujeme rozpuštěným máslem. Nakonec necháme buchty v pekáči ještě kynout, potřeme na povrchu máslem a pečeme v předehřáté troubě do červena, asi na 180°C.

Po upečení necháme vychladnout, potom buchty vyklopíme a podáváme sypané moučkovým cukrem.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Buchty, Moučníky a pečivo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.