Vepřové po pekařsku z Bretaně

Suroviny

  • 500 g vepřového masa
  • 2 kg brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 180 mim

Postup

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Připravené plátky dáme vařit do osolené a opepřené vody ,asi na 45 minut.

Pekáč vymažeme utřeným česnekem. Oloupané brambory pokrájíme na plátky a vykládáme ve vrstvách do pekáče. Každou vrstvu brambor posypeme kořením a utřeným česnekem. Na vrch dáme uvařené plátky masa. Zalijeme vodou od vařeného masa a přidáme lžíci sádla. Pekáč vložíme do trouby. Když se v troubě vše vaří, maso na povrchu stejnoměrně opékáme.

Když se všechen vývar vsákne do brambor, je hotovo.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Maso a ryby, Mezinárodní kuchyně, Vepřové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.