Suroviny
- 50 dkg hrubé mouky
- 35 dkg krystalového cukru
- 20 dkg másla
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 1/2 litru mléka
- trochu másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 50 min.
Postup
Nejprve ušleháme z bílků sníh a odložíme jej stranou. Potom postupně ušleháme žloutky s cukrem a máslem. Do vzniklé hmoty postupně všleháme mouku s přimíchaným práškem do pečiva. Přidáme vanilku, citronovou kůru , přiléváme mléko a postupně zašleháme. Nakonec do těsta vmícháme opatrně odložené bílky.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku vložíme do předehřáté trouby, a bez otevírání pečeme 30 minut asi na 200°C. Potom troubu zmírníme na 150°C, aby se bábovka propekla. Po 20 minutách vyzkoušíme bábovku špejlí, necháme případně dopéci.
Po dopečení opatrně vyjmeme z trouby, po vychladnutí opatrně vyklopíme a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Hodnocení:WordPress › Chyba