Kachna pečená

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • rajčatový protlak
  • 3 stroužky čeneku
  • pepř celý
  • bobkový list
  • citronová šťáva
  • sůl
  • olej

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 180 mim

Postup

Tento recept pochází z Rumunska.

Připravíme si vývar z drůbků. Kachnu naporcujeme, osolíme, a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Opékáme do měkka a občas podléváme připraveným vývarem z drůbků.

Omáčka: cibuli nakrájíme, a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme hladkou mouku, promícháme, a zředíme vývarem z drůbků. Dáme rajčatový protlak, nasekané stroužky česneku, několik zrnek celého pepře, 2 bobkové listy a vše povaříme asi 20 min. Potom osolíme a přecedíme. Přidáme trochu citronové šťávy.

Kachnu vložíme do pekáče, omáčku přelijeme přes maso a necháme zapéct.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Drůbeží, Maso a ryby, Mezinárodní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.