
Suroviny
- 1 kachna
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- rajčatový protlak
- 3 stroužky čeneku
- pepř celý
- bobkový list
- citronová šťáva
- sůl
- olej
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 180 mim
Postup
Tento recept pochází z Rumunska.
Připravíme si vývar z drůbků. Kachnu naporcujeme, osolíme, a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Opékáme do měkka a občas podléváme připraveným vývarem z drůbků.
Omáčka: cibuli nakrájíme, a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme hladkou mouku, promícháme, a zředíme vývarem z drůbků. Dáme rajčatový protlak, nasekané stroužky česneku, několik zrnek celého pepře, 2 bobkové listy a vše povaříme asi 20 min. Potom osolíme a přecedíme. Přidáme trochu citronové šťávy.
Kachnu vložíme do pekáče, omáčku přelijeme přes maso a necháme zapéct.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup