Levná bábovka

Suroviny

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 30 dkg krystalového cukru
  • 3 celé vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 sklenice oleje
  • 1/4 mléka
  • hladká mouka a máslo na vymazání

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 60 min

Postup

Ušleháme cukr s celými vejci. Do vzniklé hmoty přidáme mouku s přimýseným práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a mléko. Vše dobře ušleháme, vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby a bez otevírání pečeme 30 minut asi na 200°C. Potom troubu zmírníme na 150°C, aby se bábovka propekla. Po 20 minutách vyzkoušíme bábovku špejlí, necháme případně dopéci.

Po dopečení opatrně vyjmeme z trouby, po vychladnutí opatrně vyklopíme a podáváme posypané moučkovým cukrem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a pečivo, Pokrmy, Sladké. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.