Několik tipů na pravé italské těstoviny

Suroviny

Počet porcí:

Čas přípravy:

Postup

Těstoviny jsou všestranné jak v podávání, kdy se hodí téměř k čemukoliv, tak ve vaření, kdy způsobů jejich úpravy je také hodně. A nic není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. 

Vaření těstovin „al dente” (pevné na skus) neznamená jen to, že nebudou rozvařené. Vše má i další význam. Těstoviny „al dente” jsou totiž lépe stravitelné a déle zasytí, než těstoviny vařené příliš dlouho. Mezi dvě hlavní složky těstovin patří škrob a bílkovina lepek. A právě odhadnout správnou dobu vaření je často ten největší problém. Doba vaření je sice vždy uvedena na obalu těstovin, chce to však i dostatek praxe, abyste byli schopni čas odhadnout. Při vaření těstovin vždy počítejte také s faktem, že těstoviny se vaří i po slití vody a jelikož se těstoviny nepropírají ve vodě studené, což je častý omyl, musíte i tento čas zohlednit.

Dbejte na kvalitu těstovin

Na těstovinách nešetřete a buď se vrhněte do přípravy domácích, nebo navštivte specializovaný obchod s italskými delikatesami. Záruka kvality není vždy v nejvyšší ceně, což ale nevyvrací fakt, že těstoviny za pár korun často obsahují vysoký podíl škrobů a snadno se rozvaří.

Navštivte italské bistro

Pokud si chcete ušetřit práci, vyrazit do města a dopřát si stejnou kuchyni, jako na přímořské dovolené, je zde pro vás nově otevřené italské bistro Brno Caruso. Autentická kuchyně připravovaná z těch nejkvalitnějších surovin.

Vody dávejte akorát

Než vložíte těstoviny do vroucí vody, ujistěte se, že jí je opravdu hodně. Vařte je vždy v co největším hrnci, aby se k sobě nepřichytávaly.

Kdy scedit vodu?

Po uvaření je nutné těstoviny okamžitě přecedit, protože i když už voda nevře, těstoviny v ní stále měknou.

Jak vidíte, celý proces přípravy těstovin je o správném načasování a rychlosti. Zkrátka žádné prostoje, jinak budete mít jen lepivou hmotu. Pokud však chcete mít doma pravé italské těstoviny bez práce, můžete využít služeb těstoviny brno Caruso a získat tak skvělou večeři i s rozvozem zdarma.

Hodnocení:
12345
Tisk Tisk

Komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice Těstoviny, rýže. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.