Suroviny
- 50 dkg polohrubé mouky
- 1 celé vejce
- 1 vaječný žloutek
- 20 dkg cukru
- 30 dkg droždí
- 2 lžíce mléka
- 1 plnotučný tvaroh
- rozinky
- trochu soli
- máslo
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 180 mim
Postup
Z 1 lžíce cukru, droždí, 1 lžíce mouky a mléka vypracujeme kvásek.
Ze zbytku mouky, sole, celého vejce, žloutku a kvásku vypracujeme hladké těsto, které dáme do tepla kynout, asi na 30 min.
Mezitím vypracujeme náplň z tvarohu, cukru a rozinek.
Po vykynutí vyválíme těsto na vále na tenký plát, nakrájíme jej na čtverečky o rozměru c 10 x 10 cm, a plníme připravenou náplní. Zabalíme náplň tím, že spojujeme růžky těsta k sobě. Buchty pokládáme na vymazaný pekáč stranou spoje dolů a promašťujeme rozpuštěným máslem. Nakonec necháme buchty v pekáči ještě kynout, potřeme na povrchu máslem a pečeme v předehřáté troubě do červena, asi na 180°C.
Po upečení necháme vychladnout, potom buchty vyklopíme a podáváme sypané moučkovým cukrem.
Hodnocení:WordPress › Chyba