Drůbeží | Hovězí | Uzeniny | Vepřové |
  • Vepřové po pekařsku z Bretaně

    Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Připravené plátky dáme vařit do osolené a opepřené vody ,asi na 45 minut. Poradna Pekáč vymažeme utřeným česnekem. Oloupané brambory pokrájíme na plátky a vykládáme ve vrstvách do pekáče. … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Vepřové plátky na houbách z Číny

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a poprášíme škrobovou moučkou. Houby podusíme na oleji. Na pánvi opečeme maso, přidáme sójovou omáčku a prohřejeme. Nakonec přidáme houby a zamícháme. Podáváme s dušenou rýží.


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kapr po ďábelsku

    Kapra naporcujeme a zbavíme kůže.  Porce osolíme, poprášíme moukou a potřeme směsí z hořčice, 6 lžic oleje pepře a citronové šťávy. Porce obalíme lehce ve strouhance a na oleji opečeme a poté dusíme do změknutí … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kachna smažená v těstíčku z Číny

    Očištěnou kachnu vložíme do studené vody a přivedeme prudce k varu. Odebereme pěnu, a přidáme sójovou omáčku, víno, koření a cibuli nakrájenou na plátky. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny.Po uvaření kachnu vykostíme. Těstíčko: ze … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kapr na bramborech z Rumunska

    Očištěného kapra osolíme navrchu i zevnitř a necháme 1/4 hodiny uležet. Vymastíme pekáč a kapra položíme hřbetem vzhůru. Brambory pokrájíme na kostičky a těmi obložíme kapra. Na brambory pokrájíme cibule na kolečka, přidáme česnek, koření … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 21. března, 2013 | Autor: angelo
  • Námořnický biftek ze Švédska

    Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. Na horkém tuku osmažíme hovězí plátky do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme na hrubší kousky a osmažíme na tuku. Pekáček vymažeme sádlem a na dno položíme … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 19. března, 2013 | Autor: angelo
  • Pikantní hovězí z Holandska

    Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tuku. Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, posolíme, opepříme a opečeme na tuku ze slaniny do hněda. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 19. března, 2013 | Autor: angelo
  • Rybí file po aténsku

    Rybí filé nakrájíme na nudličky, pokapeme troškou citronové šťávy, jednou lžičkou worcesterové omáčky, promícháme a necháme 1/2 h uležet. Připravíme těstíčko ze 2 vajec, 2 lžic kečupu a špetky sladké mleté papriky. Rybí filé osolíme, … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 16. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kachna pečená

    Tento recept pochází z Rumunska. Připravíme si vývar z drůbků. Kachnu naporcujeme, osolíme, a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Opékáme do měkka a občas podléváme připraveným vývarem z drůbků. Omáčka: cibuli nakrájíme, a na oleji … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 10. března, 2013 | Autor: angelo