• Kde koupit kvalitní španělské potraviny?

    Vrátili jste se z dovolené ve Španělsku a zamilovali jste si tamější kuchyni? Nezoufejte, neboť vynikající pochoutky si můžete připravit také u Vás doma. Kvalitní španělské potraviny z pohodlí Vašeho domova můžete objednat od BMC Brno. Španělské … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 27. února, 2019 | Autor: angelo
  • Vepřové po pekařsku z Bretaně

    Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Připravené plátky dáme vařit do osolené a opepřené vody ,asi na 45 minut. Poradna Pekáč vymažeme utřeným česnekem. Oloupané brambory pokrájíme na plátky a vykládáme ve vrstvách do pekáče. … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Vepřové plátky na houbách z Číny

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a poprášíme škrobovou moučkou. Houby podusíme na oleji. Na pánvi opečeme maso, přidáme sójovou omáčku a prohřejeme. Nakonec přidáme houby a zamícháme. Podáváme s dušenou rýží.


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kachna smažená v těstíčku z Číny

    Očištěnou kachnu vložíme do studené vody a přivedeme prudce k varu. Odebereme pěnu, a přidáme sójovou omáčku, víno, koření a cibuli nakrájenou na plátky. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny.Po uvaření kachnu vykostíme. Těstíčko: ze … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 23. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kapr na bramborech z Rumunska

    Očištěného kapra osolíme navrchu i zevnitř a necháme 1/4 hodiny uležet. Vymastíme pekáč a kapra položíme hřbetem vzhůru. Brambory pokrájíme na kostičky a těmi obložíme kapra. Na brambory pokrájíme cibule na kolečka, přidáme česnek, koření … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 21. března, 2013 | Autor: angelo
  • Námořnický biftek ze Švédska

    Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. Na horkém tuku osmažíme hovězí plátky do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme na hrubší kousky a osmažíme na tuku. Pekáček vymažeme sádlem a na dno položíme … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 19. března, 2013 | Autor: angelo
  • Pikantní hovězí z Holandska

    Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tuku. Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, posolíme, opepříme a opečeme na tuku ze slaniny do hněda. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 19. března, 2013 | Autor: angelo
  • Polévka Juliene z Francie

    Zeleninu nakrájíme na nudličky a dáme dusit na tuk sebraný z vývaru nebo máslo pod dobře přiléhající pokličkou. Po změknutí zeleniny přilijeme vývar a povaříme. Hotovou polévku sypeme na jemno nakrájenou pažitkou.


    Hodnocení:
    12345
    | 17. března, 2013 | Autor: angelo
  • Kokosové mléko

    V hrnci svaříme 1/2 litru vody, do které nasypeme balíček kokosu.  Zahřejeme k varu a necháme ustát. Toto opakujeme 2x. Mléko se nesmí vařit varem, aby se nesrazilo. Po vychladnutí procedíme přes plátno, dáme do … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 16. března, 2013 | Autor: angelo
  • Rybí file po aténsku

    Rybí filé nakrájíme na nudličky, pokapeme troškou citronové šťávy, jednou lžičkou worcesterové omáčky, promícháme a necháme 1/2 h uležet. Připravíme těstíčko ze 2 vajec, 2 lžic kečupu a špetky sladké mleté papriky. Rybí filé osolíme, … Continue reading


    Hodnocení:
    12345
    | 16. března, 2013 | Autor: angelo